Symposium om adoption og rettigheder i Danmark – lørdag 24. oktober i København

Dette symposium vil blive afholdt på engelsk.

Adoptionspolitisk Forum, Adopterede 30+, Projekt Planet Love og Against Child Trafficking inviterer til symposium om adoption og rettigheder i Danmark.

På trods af hundredtusindvis af transnationale adoptioner, primært fra ikke-vestlige lande til Vesten, gennem de sidste 60 år, har forholdene omkring adopteredes rettigheder været et sjældent debatteret emne.

Dette arrangement præsenterer:
Stine Jørgensen, juridisk forsker indenfor børn og unges sociale rettigheder herunder transnational adoption, vil gennemgå forskellen mellem FNs Børnekonventionen, Haagerkonventionen og den danske retspraksis med henblik på at afklare børns rettigheder til ligestilling, privatliv og familieliv.

Arun Dohle, grundlægger af Against Child Trafficing (ACT), vil gennemgå status for sagerne om Amy og Masho – to adopterede fra Etiopien, som begge blev anbragt uden for adoptivhjemmet. ACT fører på vegne af deres familie retssager i et forsøg på at blive part i deres børns liv.
Der vil efterfølgende være mulighed for spørgsmål til de to oplægsholdere.

Den verdensberømte fløjtevirituos Michaela Petri ønsker at støtte dette arrangement og vi er stolte af at annoncere hendes gæsteoptræden.

Arrangementet vil være modereret ved Adoptionspolitisk Forums forkvinde Yong Sun Gullach.

Program:
12.00: Dørene åbnes
12.30: Velkommen
12.45-13.15: Stine Jørgensen om Transnational adoption og børns rettigheder
13.15-13.30: Pause
13.30-14.00: Arun Dohle om retssagerne hvor ACT repræsenterer Amy og Masho ’s forældre
14.00-14.20: Musik af Michala Petri
14.20-14.45: Kaffepause og networking
14.45-15.15: Spørgsmål og debat med publikum
15.15-15.30: Farvel og tak for denne gang

Præsentation af deltagere:
Stine Jørgensen er prodekan for uddannelse ved Det Juridiske Fakultet, KU. Hun er juridisk forsker ved WELMA centret, som adresserer og analyserer de komplekse retlige problemstillinger, der opstår i forholdet mellem den enkelte borger, samfundet og markedet. Stine Jørgensen har sit primære forskningsområde inden for socialret, børn og unges sociale rettigheder samt europæisk socialret. Hun er i øjeblikket aktiv i forskning omhandlende diskrimination og ligestilling, børns ret som borger i EU og børns ret til en grundlæggende uddannelse.

Arun Dohle er grundlægger af Against Child Trafficing (ACT) – En international børnerettighedsorganisation som arbejder mod kommercialisering af børn, især i markedet for børn til transnationale adoption. ACT arbejder for fuld gennemførelse af FNs Børnekonvention (UNCRC), som først og fremmest giver børn ret til at blive passet af deres forældre.

Michaela Petri begyndte som 3-årig at spille blokfløjte, og blev allerede som 5-årig spillet i dansk radio. I 1969 fik hun sin debut som koncertsolist i Tivolis koncertsal. Siden da har Michaela Petri turneret alle kontinenter – hun har optrådt i de mest berømte koncertsale i verden samt mange festivaler.

Sted:
Verdenskulturcenteret
Nørre Alle 7
København

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s